výživové poradenství a kurzy vaření v Praze

AVOKÁDOVÝ KRÉM

Suroviny:

  • 2 kusy zralého avokáda (vybírejte opravdu to s hodně černou slupkou, které je na pohmat měkké. Pokud takové mít v obchodě nebudou, nemá smysl ho kupovat.)
  • 2-3 lžíce kakaa - kvalitní, ideálně RAW
  • Agáve sirup - dle chuti
  • Možno přidat - třtinový cukr, chilli, mátu, ovoce (jahody, mango, kyselé jablko, maliny).

Postup:
Avokádo rozříznete po obvodu až k pecce, pak otočíte a tím se rozpůlí. Pecku vyndáte jednoduše tím, že do ní zaseknete nůž. A pak jen vydlabejte dužinu, dej do mixéru nebo mísy a použijte tyčový mixér. K tomu stačí přidat kvalitní kakao (opravdu nešetřete, RAW je nejlepší) a agáve sirup. Kdo chce dezert pikantnější, přidá trochu chilli. Kdo svěží, přidá mátu. Ideální je doplnit ovocem, třeba jahodami.

POZOR! NEKRMTE AVOKÁDEM DOMÁCÍ MAZLÍČKY - obsahuje persin! ten je jedovatý pro kanáry a další opeřence a měli by se mu raději vyhnout i psi a kočky.