výživové poradenství a kurzy vaření v Praze

BEZLEPKOVÁ RÝŽOVÁ OČIČKA SE SUŠENOU ŠVESTKOU

Suroviny:
  • 300 g rýžové mouky
  • 100 g mletých mandlí
  • 2 lžíce třtinového cukru 
  • 2 lžíce lněných semínek
  • 1 lžíce chia semínek
  • 4 lžíce vody
  • 80 g rostlinného tuku (nebo másla )
  • 100 g rýžového nebo agáve sirupu
  • Skořice

Na ozdobu:

  • Sušené švestky v bio kvalitě

Postup:
Lněné semínko a chiu společně s vodou rozmixujeme.
Všechny suroviny smícháme a vypracujeme hladké těsto, které dáme do folie a minimálně na hodinu do ledničky. 
Z těsta vytvoříme kuličky do nich vtlačíme důlek (například koncem vařečky). Do důlku vložíme kousek sušené švestky.
Pečeme na 160°C cca 25 minut.