výživové poradenství a kurzy vaření v Praze

BEZLEPKOVÉ MUFFINY Z RÝŽOVÉ MOUKY S KRÉMEM Z AVOKÁDA

Suroviny:

1 tvaroh
2 vejce
100 g mletých mandlí
100 g rýžové mouky
40 g třinového cukru nebo 4 lžíce agáve sirupu
1 lžička prášku z vinného kamene
1 lžička jedlé sody
4-5 sušených datlí
Skořice, kardamon, vanilka - dle chuti

Na krém:
1 zralé avokádo
4 sušené datle
1 lžíce raw kakaového prášku
1 lžíce agáve sirupu

Na ozdobu ovoce - jahody, maliny, červený rybíz


Postup:

Všechny suroviny vyšleháme dohladka, vmícháme nakrájené datle, které jsem předem namočili ve vodě nebo jablečném džusu. Plech na muffiny vyložíme košíčky, naplníme do 3/4 a pečeme asi 30minut nejprve na 180 stupňů, po 10 minutách teplotu snížíme na 165 stupňů.

Na krém rozmixujeme zralé avokádo s nakrájenými datlemi dohladka, přidáme raw kakao, přisladíme dle chuti agáve sirupem.

Muffinky nazdobíme krémem a poklademe ovocem.

TIP: Stejným krémem můžeme zdobit řezy a dorty. Je to mnohem zdravější varianta máslového krému, plná prospěšných Omega mastných kyselin!