výživové poradenství a kurzy vaření v Praze

BEZLEPKOVÝ CLAFOUTIS

Suroviny:
3-4 celá ideálně domácí vejce
4 lžíce třtinového cukru
1 hrnek mléka
¾ hrnku hladké rýžové mouky
Špetka soli
Panák likéru – např. griotka
Skořice
Ovoce - ostružiny, maliny nebo jiné dle chuti

Postup:
V míse rozmícháme vejce s cukrem, přidáme špetku soli, mléko a mouku.

Dortovou formu vyložíme pečícím papírem. Vlijeme zhruba polovinu tekuté hmoty. Navršíme ovoce, zalijeme zbytkem těsta a pokapeme likérem.

Pečeme cca 45 minut na 180 stupňů. Nelekejte se, těsto začne bublat, zvedat se a praskat. Pečte, dokud není nákyp pěkně zlatavý.

Nakonec posypejte moučkovým cukrem a jezte teplé.