výživové poradenství a kurzy vaření v Praze

BEZLEPKOVÝ CUKETOVÝ KOLÁČ S OSTRUŽINAMI A HRUŠKOU

Suroviny:

  • 300 g nastrouhané cukety
  • 80 g kukuřičné polenty
  • 80 g kukuřičné mouky
  • 40 g mletých lískových oříšků
  • 80 g třtinového cukru
  • 4 polévkové lžíce agáve sirupu
  • 200 g bílého jogurtu s 10% tuku
  • 3 lžičky kypřícího prášku bez fosfátů
  • Skořice
  • Ostružiny
  • Hruška

Postup:

V míse smícháme polentu, kukuřičnou mouku a mleté oříšky, přidáme kypřící prášek, cukr a skořici. Vmícháme jogurt, cuketu a agáve sirup. Můžete, ale nemusíte, přidat vejce.

Dortovou formu nebo pekáč vyložíme pečícím papírem. Vlijeme hmotu. Navršíme hrušku nakrájenou na plátky a ostružiny, pokapeme agáve sirupem.

Pečeme cca 50 minut, prvních 25 minut na 180 stupňů, dalších 25 minut na 165 stupňů.