BEZLEPKOVÝ CUKETOVÝ KOLÁČ S OSTRUŽINAMI A HRUŠKOU
Suroviny:
- 300 g nastrouhané cukety
- 80 g kukuřičné polenty
- 80 g kukuřičné mouky
- 40 g mletých lískových oříšků
- 80 g třtinového cukru
- 4 polévkové lžíce agáve sirupu
- 200 g bílého jogurtu s 10% tuku
- 3 lžičky kypřícího prášku bez fosfátů
- Skořice
- Ostružiny
- Hruška
Postup:
V míse smícháme polentu, kukuřičnou mouku a mleté oříšky, přidáme kypřící prášek, cukr a skořici. Vmícháme jogurt, cuketu a agáve sirup. Můžete, ale nemusíte, přidat vejce.
Dortovou formu nebo pekáč vyložíme pečícím papírem. Vlijeme hmotu. Navršíme hrušku nakrájenou na plátky a ostružiny, pokapeme agáve sirupem.
Pečeme cca 50 minut, prvních 25 minut na 180 stupňů, dalších 25 minut na 165 stupňů.