výživové poradenství a kurzy vaření v Praze

Bezlepkový drobenkový koláč s ovocem

SUROVINY NA MENŠÍ PEKÁČEK

Drobenka/těsto:
100 g mletých mandlí 
150 g bezlepkových vloček 
100 g másla 
80 g kokosového cukru 
1 lžička skořice 
1 lžička prášku do pečiva z vinného kamene
1 vejce

Tvarohová vrstva:
1 tučný tvaroh ve vaničce 
2 lžíce cukru
1 lžíce bezlepkového vanilkového pudinku (prášek) 
1 bílek nebo celé vejce

Ovoce dle chuti - já obrala zahradu, takže ostružiny, maliny, jahody a posledních pár kuliček červeného rybízu. Výborný bude ale i s meruňkami, švestkami nebo jahodami a rebarborou.

Postup:
Ze všech ingrediencí uděláme drobenku, 2/3 dáme do menšího pekáčku, smícháme tvarohovou hmotu, rozetřeme na drobenku, zasypeme ovocem a posypeme zbytkem drobenky. 
Pečeme na 170 stupňů asi 35-40 minut.