výživové poradenství a kurzy vaření v Praze

BRAMBOROVÝ SALÁT S ČERVENOU ČOČKOU

Suroviny:

  • Brambory
  • Červená čočka
  • Řapíkatý celer
  • Červená cibule
  • Jablko
  • Jablečný ocet
  • Petrželka
  • Sůl, pepř
  • Dobrá nálada – směs koření a květů od Sonnentor
  • Olej

Postup:

Brambory uvaříme ve slupce, slejeme, nakrájíme na kostičky. Jablko také nakrájíme na malé kostičky a řapíkatý celer na plátky.Červenou čočku uvaříme – cca 15 minut postačí. Zálivku připravíme smícháním lžíce oleje, lžíce jablečného octa, soli, pepře a nakrájené petrželky. Na pánvi rozehřejeme olej, orestujeme cibuli nakrájenou na větší proužky, brambory na něm opečeme do zlatova, pak přidáme čočku a promícháme. Do mísy dáme směs brambor a čočky z pánve, přidáme jablko, celer a zalijeme zálivkou. Můžeme podávat teplé i vychlazené.