výživové poradenství a kurzy vaření v Praze

CUKETOVÁ POLÉVKA

Suroviny:

  • ghí nebo řepkový olej
  • 500g na kostičky nakrájené cukety bez měkké dužiny a zrníček
  • 2 větší brambory
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • kmín, šalvěj, muškátový oříšek, sůl, pepř
  • domácí zeleninový nebo kuřecí vývar, případně kostka Wurzlu
  • smetana klasické nebo rostlinná

Postup:
Ideálně na ghí orestujte dozlatova cibuli, pak přidejte česnek, koření a cuketu. Chvíli restujte, zalijte vývarem nebo vodou a přidejte kostku Wurzlu. Vložte nakrájené brambory. Vařte cca 15 minut do měkka. Rozmixujte tyčovkou a vmíchejte smetanu. Toť vše.

TIP:
Ideální je podávat s hoblinkami kvalitního parmazánu, praženými dýňovými semínky, konopnými semínky, trošičkou dýňového oleje, nebo klasicky s krutony z bílého pečiva.