výživové poradenství a kurzy vaření v Praze

GRILOVANÉ CUKETY PLNĚNÉ MOZZARELLOU

Suroviny:

  • Menší cuketa
  • Mozzarella, ideálně bůvolí
  • Čerstvé bylinky dle chuti – skvělá je bazalka nebo pažitka
  • Provensálské nebo grilovací koření
  • Olivový olej
  • Hrubozrnná hořčice

Postup:

Cuketu omyjeme a podélně nakrájíme po celé délce na tenší plátky, cca 5mm. Cuketové proužky naložíme aspoň na hodinku do marinády z olivového oleje, lžičky hořčice a koření - stačí sůl, pepř, nebo Provensálské či grilovací koření.

Cuketové proužky opečeme na grilu, případně na grilovací pánvi, nebo je dáme na plech vyložený pečícím papírem a šoupneme péct do trouby.

Mozzarellu vyjmeme z nálevu a rozmixujeme nebo rozmačkáme vidličkou. Nakrájíme bylinky a vmícháme do sýra. Můžeme vmíchat třeba i na jemno nakrájené černé olivy nebo nakládaná sušená rajčátka.

Ugrilované plátky cukety naplníme na kraji lžičkou mozzarelly a zarolujeme. Můžeme sepnout párátkem.

TIP: Ideálně podávejte s cherry rajčaty, kukuřičnými chipsy nebo tmavým toastem