HOUBOVÁ PAŠTIKA
HOUBOVÁ PAŠTIKA
Suroviny:
- 300 g hub – žampiony, hlíva ústřičná, hříbky (i sušené a předem namočené), nebo kombinace
- 50 g másla
- 1 červená cibule
- 1 stroužek česneku
- 1 bobkový list
- 3 kuličky nového koření
- 1 lžička sušeného medvědího česneku
- ½ lžičky mletého kmínu
- Špetka rozmarýnu, tymiánu nebo majoránky
- 1 lžička bio polévkového koření, např. Würzl
- 1 malý panák portského vína
- Sůl, černý pepř
- Bagetka k servírování
Postup:
Houby nakrájíme na menší kousky. Pokud použijeme i sušené hříbky, předem je namočíme.
Na másle orestujeme nakrájenou cibuli, česnek a koření. Přidáme houby a restujeme. Posypeme polévkovým kořením a vlijeme portské víno. Alkohol necháme odpařit a dusíme pod pokličkou asi 20 minut.
Ze směsi odstraníme bobkový list a kuličky nového koření a krátce rozmixujeme. Struktura by neměla být úplně hladká.
Dáme vychladit do lednice a podáváme jako předkrm na plátku bagety.
Dobrou chuť!
Autor receptu + foto: Zuzana Komůrková