výživové poradenství a kurzy vaření v Praze

HOUBOVÁ PAŠTIKA

HOUBOVÁ PAŠTIKA

 

Suroviny:

  •          300 g hub – žampiony, hlíva ústřičná, hříbky (i sušené a předem namočené), nebo kombinace
  •          50 g másla
  •          1 červená cibule
  •          1 stroužek česneku
  •          1 bobkový list
  •          3 kuličky nového koření
  •          1 lžička sušeného medvědího česneku
  •          ½ lžičky mletého kmínu
  •          Špetka rozmarýnu, tymiánu nebo majoránky
  •          1 lžička bio polévkového koření, např. Würzl
  •          1 malý panák portského vína
  •          Sůl, černý pepř
  •          Bagetka k servírování

 

 

Postup:

Houby nakrájíme na menší kousky. Pokud použijeme i sušené hříbky, předem je namočíme.

Na másle orestujeme nakrájenou cibuli, česnek a koření. Přidáme houby a restujeme. Posypeme polévkovým kořením a vlijeme portské víno. Alkohol necháme odpařit a dusíme pod pokličkou asi 20 minut.

Ze směsi odstraníme bobkový list a kuličky nového koření a krátce rozmixujeme. Struktura by neměla být úplně hladká.

Dáme vychladit do lednice a podáváme jako předkrm na plátku bagety.

Dobrou chuť!

 Autor receptu + foto: Zuzana Komůrková