KRÉMOVÁ POLÉVKA Z ČERVENÝCH PAPRIK
Suroviny (pro 2 osoby):
- Červená cibule
- Olivový olej
- 2 červené papriky (můžete přidat i trochu rajčat z plechovky)
- 300 ml zeleninového vývaru (nebo vody + Würzlu)
- 75 ml Creme Fraiche
- Ayurvédská kouzelná sůl SONNENTOR (nebo obyčejná sůl)
- 1 čajová lžička Energie - směsi květů a koření SONNENTOR – pro pikantní verzi
- 1 čajová lžička Provensálského koření SONNENTOR – pro jemnější verzi
Dekorace:
- Bazalka nebo pažitka
- Ušlehaná šlehačka nebo zakysaná smetana
Postup:
Cibuli a papriku nakrájejte na malé kostičky. Na pánvi rozpalte olivový olej, orestujte cibuli dozlatova, přidejte kousky papriky (+ rajčata), směs koření a krátce orestujte. Přilejte zeleninový vývar a vařte asi 15 minut, dokud kousky paprik úplně nezměknou. Rozmixujte. Přidejte Creme Fraiche a dobře promíchejte nebo ještě jednou rozmixujte. Na talíři ozdobte polévku šlehačkou nebo zakysankou a snítkami pažitky nebo bazalkou.
Tip: K polévce se výborně hodí naše špaldové tyčinky Energie nebo krekry.