výživové poradenství a kurzy vaření v Praze

KRÉMOVÁ POLÉVKA Z ČERVENÝCH PAPRIK

Suroviny (pro 2 osoby):

  •          Červená cibule
  •          Olivový olej
  •          2 červené papriky (můžete přidat i trochu rajčat z plechovky)
  •          300 ml zeleninového vývaru (nebo vody + Würzlu)
  •          75 ml Creme Fraiche
  •          Ayurvédská kouzelná sůl SONNENTOR (nebo obyčejná sůl)
  •          1 čajová lžička Energie - směsi květů a koření SONNENTOR – pro pikantní verzi
  •          1 čajová lžička Provensálského koření  SONNENTOR – pro jemnější verzi          

Dekorace:

  •          Bazalka nebo pažitka
  •          Ušlehaná šlehačka nebo zakysaná smetana

Postup:

Cibuli a papriku nakrájejte na malé kostičky. Na pánvi rozpalte olivový olej, orestujte cibuli dozlatova, přidejte kousky papriky (+ rajčata), směs koření a krátce orestujte. Přilejte zeleninový vývar a vařte asi 15 minut, dokud kousky paprik úplně nezměknou. Rozmixujte. Přidejte Creme Fraiche a dobře promíchejte nebo ještě jednou rozmixujte. Na talíři ozdobte polévku šlehačkou nebo zakysankou a snítkami pažitky nebo bazalkou.

 

Tip: K polévce se výborně hodí naše špaldové tyčinky Energie nebo krekry.