výživové poradenství a kurzy vaření v Praze

MRKVOVÁ POLÉVKA S ČERVENOU ČOČKOU A ZÁZVOREM

Suroviny:

  • Slunečnicový olej nebo ghí
  • Cibule
  • Mrkev
  • Červená čočka
  • Zázvor
  • Smetana rostlinná nebo kokosové mléko
  • Wűrzl nebo domácí zeleninový vývar
  • Strážný anděl od Sonnentor
  • Sůl, pepř, římský kmín, šafrán, sušený zázvor
  • Koriandr - dle chuti
  • Navíc možno přidat: Tempeh, krutony z pečiva, konopné semínko nebo Gomasio

Postup:

Na oleji nebo ghí orestujeme dozlatova nakrájenou cibuli, přidáme kmín, koření Sonnentor, nakrájenou mrkev, kousek kořene zázvoru, propláchnutou červenou čočku a restujeme. Zalijeme vývarem nebo vodou a přidáme kostku Wűrzlu. Vaříme cca 15minut. Přidáme smetanu a rozmixujeme. Osolíme, opepříme, případně přidáme ještě sušený zázvor a koriandr.

Tempeh nakrájíme na kostičky a orestujeme na trošce oleje. Vložíme do hotové polévky.
Ideálně podáváme ozdobeno proužky mrkve a sezamovým gomasiem nebo konopným semínkem, případně s krutony z pečiva.