výživové poradenství a kurzy vaření v Praze

PYRÉ Z ČERVENÉ ČOČKY

Suroviny:

Červená čočka
Ghí (= přepuštěné máslo)
Rýžové, mandlové, špaldové nebo kokosové mléko
Skořice
Agáve sirup nebo med (případně vařte s rozinkami)
Zralý banán

Na ozdobu:
Rostlinná šlehačka (rýžová, kokosová)
Čepička z květů - směs koření, květů a bio cukru od Sonnentor
Oříšky, mandle, kokos, rozinky, vločky - cokoli dle fantazie

Postup:

Čočku dáme do cedníku a propláchneme.
V hrnci rozehřejeme lžičku ghí, přidáme skořici a červenou čočku, lehce orestujeme, zalejeme mlékem tak, aby čočka byla ponořená a vaříme 15-20 minut do měkka. Nakrájíme banán. Dáme do mixéru, přidáme agáve sirup nebo med, uvařenou čočku a rozmixujeme do hladka.

Ozdobíme šlehačkou, Čepičkou z květů od Sonnentoru a podáváme posypané např. kokosovými lupínky.


TIP: Vyzkoušejte chladivou letní verzi s mangem nebo teplou verzi s jablky - jablka nakrájená na kostičky orestujte a povařte spolu s čočkou.