výživové poradenství a kurzy vaření v Praze

SMAŽENÁ HLÍVA ÚSTŘIČNÁ

HLÍVA ÚSTŘIČNÁ V HAŠCE

Hraška = bezlepková obalovací a zahušťovací směs. Dá se koupit v obchodech se zdravou výživou nebo v supermarketech v oddělení pro bezlepkáře. Existují klasická, pikant a vanilková. Doporučuji vyzkoušet všechny, jsou opravdu skvělé!

Postup přípravy řízků z Hlívy:
Hlívu rozdělte na jednotlivé řízečky. Do hrnce dejte vařit vodu, můžete ji osolit. Do vařící vody dejte na 10 minut povařit Hlívu. Mezitím si nachystejte těstíčko smícháním Hrašky Pinkant (nebojte se názvu "pikant", není nijak zvlášť pálivá) a vody. Já ještě přidávám medvědí česnek. Hlívu vyjměte, nechte okapat a lehce vychladnout. Obalte nejprve v suché Hrašce a potom v těstíčku - obal bude lépe držet. Smažte v řepkovém oleji jako řízky.