výživové poradenství a kurzy vaření v Praze

ŠPALDOVÉ PODKOVIČKY S POMERANČOVOU KŮROU

Suroviny:

  • 300 g špaldové mouky
  • 200 g másla nebo rostlinného tuku např. Alsan bio
  • 2lžíce medu
  • 100 g špaldového sirupu
  • Skořice
  • Pomerančové vločky od Sonnentor
  • Kandovaná pomerančová kůra v bio kvalitě (koupíte v bio obchodech a obchodech se zdravou výživou)

Postup:

Vypracujeme hladké těsto, dáme do folie a minimálně na hodinu do ledničky, ideálně přes noc.

S pomocí folie vyválíme těsto na cca 4 mm, posypeme pomerančovou kůrou a skořicí a lehce vtlačíme do těsta (prostě těsto ještě jednou přejeďte válečkem).

Vykrájíme podkovičky nebo jiný tvar. Pečeme  na 150°C cca 15 minut.