výživové poradenství a kurzy vaření v Praze

TRESKA NA FENYKLU

Suroviny:
Treska nebo jiná bílá ryba bez kůže - množství podle počtu členů rodiny
2 fenykly
2 červené cibule
Olivový olej - chuťově je v tomto receptu nejlepší, i když pečením se lehce znehodnotí, můžete použít i ghí nebo řepkový olej.
Kmín, sůl, pepř, 1 citron

Postup:
Do pekáčku na pečící papír dáte na větší kousky nakrájenou rybu bez kůže (nebo podle libosti i celé filety), dobře pokapejte citronovou šťávou (nebojte, klidně použijte celý citron), fenykl omyjte a nakrájejte na klínky, totéž proveďte s cibulí. Osolte, opepřete, posypejte kmínem, zakapejte olejem.
Pečte cca 20-30 minut na 190 stupňů. Ke konci pusťte shora gril.

TIP - Výborné je toto jídlo s novými bramborami, kaší, šťouchanými bramborami nebo s čerstvým pečivem.