VEGANSKÉ OVOCNO-MANDLOVO-SEMÍNKOVÉ HRUDKY
Suroviny:
- 300 ml rýžové nebo kokosové šlehačky
- 30 g hladké špaldové mouky (nebo zkuste rýžovou bez lepku)
- 80 g moučkového cukru
- cca 80 g sekaných mandlí, sušených brusinek, kustovnice čínské, sušených švestek, kandované pomerančové kůry, sezamu, lněného semínka, chia semínka, slunečnicového semínka... cokoli máte doma
- 2 lžíce perníkového koření
Čokoládová poleva:
- 50 g 80% čokolády
- Lžíce bio kokosového oleje
Postup:
Šlehačku společně s moukou a cukrem vylijeme do hrnce a důkladně rozmícháme. Klidně použijte tyčový mixér. Tuto směs dáme vařit. V okamžiku varu přidáme sušené ovoce, nasekané mandle a všechna semínka. Vaříme asi půl minuty.
Lžičkou uděláme hromádky na pečící papír a pečeme celkem asi 20 minut. Nejprve na 195 °C, po 10 minutách teplotu stáhneme na 150°C a dopečeme.
Čokoládu společně s kokosovým olejem rozpustíme a hrudky v ní namočíme. Necháme ztuhnout.
Doporučuji tohle cukroví nepřipravovat zkraje prosince, protože se rozhodně vánoc nedočká ... Sníte ho prostě hned! :)