výživové poradenství a kurzy vaření v Praze

VEGANSKÉ OVOCNO-MANDLOVO-SEMÍNKOVÉ HRUDKY

Suroviny:

  • 300 ml rýžové nebo kokosové šlehačky 
  • 30 g hladké špaldové mouky (nebo zkuste rýžovou bez lepku)
  • 80 g moučkového cukru
  • cca 80 g sekaných mandlí, sušených brusinek, kustovnice čínské, sušených švestek, kandované pomerančové kůry, sezamu, lněného semínka, chia semínka, slunečnicového semínka... cokoli máte doma
  • 2 lžíce perníkového koření 

Čokoládová poleva:

  • 50 g 80% čokolády
  • Lžíce bio kokosového oleje

Postup:

Šlehačku společně s moukou a cukrem vylijeme do hrnce a důkladně rozmícháme. Klidně použijte tyčový mixér. Tuto směs dáme vařit. V okamžiku varu přidáme sušené ovoce, nasekané mandle a všechna semínka. Vaříme asi půl minuty. 
Lžičkou uděláme hromádky na pečící papír a pečeme celkem asi 20 minut. Nejprve na 195 °C, po 10 minutách teplotu stáhneme na 150°C a dopečeme.

Čokoládu společně s kokosovým olejem rozpustíme a hrudky v ní namočíme. Necháme ztuhnout.

Doporučuji tohle cukroví nepřipravovat zkraje prosince, protože se rozhodně vánoc nedočká ... Sníte ho prostě hned! :)