výživové poradenství a kurzy vaření v Praze

VEGANSKÉ PERNÍČKY BEZ MLÉKA, MÁSLA A VAJEC

Suroviny (z této dávky upečete asi 4 plechy perníčků):
400 g hladké špaldové mouky 
140 g jemného třtinového cukru
50 g kvalitního rostlinného tuku - použila jsem Alsan Bio
2 lžíce medu 
1 lžička jedlé sody
1 kypřící prášek do perníku
1/3 hrnku rozmixovaného Firm silken tofu nebo tofu natur
1 lžíce kakaa pro pěknou barvu
2 lžíce perníkového koření 

Zdobení:
Agáve nebo datlový sirup + škrob + voda
Šťáva z 1/2 citrónu a moučkový cukr

Postup:
Tofu rozmixujte a ze všech ingrediencí vypracujte těsto, nechte ho přes noc odležet v lednici. 
Pak vyválejte plát silný asi 3-4 mm a můžete začít vykrajovat. 
Pečte v předem vyhřáté troubě něco kolem 10- ti minut na 170°C. Dejte pozor, abyste perníčky nepřipekli, čím déle pečete, tím jsou tvrdší. 

Po upečení perníčky můžete ještě potřít směsí vody s agáve nebo datlovým sirupem a troškou Solamylu nebo jiného škrobu. Budou mít hezčí barvu. Zdobte, jak jste zvyklí