výživové poradenství a kurzy vaření v Praze

Kurzy vaření bez lepku, pro vegetariány a vegany

Tematické kurzy vždy odpovídají právě probíhajícímu ročnímu období. Lekce jsou zaměřené na vybranou sezónní surovinu nebo oblast výživy. Pokrmy jsou striktně bez lepku, vegetariánské nebo veganské. Menu jsou sestavena tak, aby vždy respektovala zásady zdravé výživy a byla nutričně vyvážená. Délka trvání kurzu je 2 nebo 3 hodiny.

Cena 2-hodinového kurzu: 1.000,- Kč / osoba 

Cena 3-hodinového kurzu: 1.500,- Kč / osoba 

Jak kurzy probíhají

Výživou ke změně vyhlásí kurz, na který je nutné se předem přihlásit. Přihlášky jsou možné telefonicky (tel: 605 500 598) nebo e-mailem (zuzana@vyzivoukezmene.cz). Rezervace vám bude potvrzena e-mailem a budete požádáni o uhrazení nevratné zálohy na suroviny ve výši 40% ceny kurzu převodem na účet číslo: 2000555750/2010. 
Kurzy probíhají ve všední dny od 18 hodin, o víkendu od 10 nebo 14 hodin a trvají cca 3 hodiny. 

Na začátku kurzu si u čaje či kávy s lektorkou popovídáte o vašich očekáváních, stravovacích omezeních - intolerancích a návycích. Budeme akceptovat to, co v jídelníčku máte a nemáte rádi.

Obdržíte skripta s recepty a fotkami připravovaných pokrmů, včetně informací o hlavní surovině z výživového hlediska. Nejdříve společně skripta projdeme, abychom si potvrdili, že skladba surovin všem účastníkům vyhovuje. Zapůjčíme vám zástěru i kuchyňské náčiní a je jen na Vás, jakou formou se do vaření zapojíte. Aktivitě se meze nekladou, ale nikoho nebudeme k samotnému vaření nutit.

Samozřejmou součástí kurzu je ochutnávka všech připravených chodůPokrmy, které nezkonzumujete na místě, dostanete do krabičky s sebou.

I po kurzu máte možnost kontaktovat lektorku s jakýmkoli dotazem k receptům a postupům z již absolvovaného kurzu. Zajímá nás, jestli se vám pokrm povedl připravit i doma, zda chutnal ostatním. Zašlete nám foto připraveného pokrmu ve vaší kuchyni.

Lektor kurzů

Zuzana Komůrková - výživová poradkyně a lektorka, autorka pohodové vegetariánské a bezlepkové kuchařky Výživou ke změně, se kterou se můžete setkat i v reportážích o vaření pořadu Polopatě na ČT1.